TADIĆ PREUZIMA DS: Borise, bori se!

Filed under: N A J N O V I J E,NASLOVNA,Regija Zap. Balkan,REGION |

V I J E S T I

Počasni predsjednik Demokratske stranke na Glavnom odboru će zatražiti da bude nosilac izborne liste i da on odlučuje ko će se na njoj naći

Tadić

SARAJEVO: TBT Vijesti Desk- Saradnici Borisa Tadića u DS skupljaju potpise za peticiju kojom će 18. januara na sjednici Glavnog odbora stranke zatražiti izbornu skupštinu na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo koje bi, kako se vjeruje, vratilo izgubljeno povjerenje birača. Tadić bi u tom slučaju bio kandidat za predsjednika, a skupština bi bila održana na proljeće.
Ukoliko do sednice GO DS bude jasno da će zajedno sa beogradskim, u martu biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori, Tadić će zatražiti podršku da on bude nosilac, da sastavi izbornu listu, kao i da bude šef izbornog štaba DS.
- U slučaju takvog scenarija, izborna skupština bi mogla biti održana tek po okončanju izbora i sastavljanja nove vlade. Vjerujemo da je tada pobjeda Tadića na stranačkim izborima sigurna – kaže za “Blic” izvor iz DS-a, navodeći da struja Borisa Tadića već sada ima dovoljnu podršku da već na januarskoj sjednici GO pobjedi i da smjeni aktuelnog predsednika stranke Dragana Đilasa.

 

 

Tadić je više puta rekao da je spreman  staviti se na čelo DS ukoliko to stranka bude tražila od njega, a vjeruje da je sada pravi trenutak da je preuzme, imajući u vidu njen trenutni rejting, kaže izvor “Blica”.
U slučaju da ne dobije podršku Glavnog odbora, a izbori budu raspisani, Tadić će pred demokrate izaći sa svojom izbornom listom i zatražiti podršku članstva DS. Njegov plan je da vrati bijele listiće i apstinente, da izađu na izbore i da na taj način osvoji što više mjesta u parlamentu.

 

- Tadić je čvrsto riješio da ojača DS i neće odustati od namjere da opet stane na njeno čelo. Da li će to biti u januaru, na ljeto ili u septembru, nije važno. To će se svakako dogoditi – kaže sagovornik “Blica”.
Osnivač DS i predsjednik Političkog savjeta Dragoljub Mićunović još pokušava da postigne dogovor Tadića i Đilasa i juče po podne ih je, kako saznajemo, ponovo pozvao na sastanak na kojem bi se dogovorili o zajedničkom upravljanju strankom. Izbori “Blica” u DS tvrde da ni Tadić ni Đilas nisu spremni da se dogovore. Đilas je navodno poručio da on jeste predsjednik DS i da nema s kim bila šta da dogovara. Ni počasni predsjednik nije spreman na dogovor jer je kompromis već pravio tokom prošle godine, kada je Đilasu prepustio stranku.